Behandelingen

Bij massagepraktijk Ĝuu Masaĝon kun je terecht voor ontspanningsmassages voor het hele lichaam.

Na ontvangst in een sfeervolle, ontspannende ruimte ga ik graag eerst met je in gesprek over jouw persoonlijke wensen en verwachtingen. Heb je klachten? Heb je al ervaring met massage of vind je het misschien wel een beetje spannend? Mijn aandacht gaat uit naar jouw behoeftes en ik stem je massage daarop af. Zo kun jij volledig ontspannen en genieten van een massage. 

Wanneer je een massage boekt bij mij dan zal deze meestal in ieder geval bestaan uit een ontspanningsmassage. Afhankelijk van je wensen en behoeftes kan ik deze uitbreiden met andere behandelingen. De meeste behandelingen zijn ook los te boeken.

Ontspanningsmassage

Bij een ontspanningsmassage lig je meestal op je buik op de massagetafel. Je hele lichaam wordt gemasseerd waarbij vaak de focus ligt op rug, schouders en nek. Indien gewenst kunnen ook de armen, benen en voeten worden gemasseerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een verzorgende massageolie waardoor spieren en gewrichten ontspannen. Klachten die ontstaan door spanning of stress zullen daardoor worden verlicht. Ook voor je geest biedt een ontspanningsmassage vele voordelen. Je gaat aandacht gaat tijdens een massage uit naar wat je voelt op je lichaam waarmee je beter in contact staat met je eigen lichaam.

Een ontspanningsmassage is een goede manier om helemaal tot rust te komen en weer op te laden.

Lomi Lomi massage

Bij een Lomi Lomi massage gaat het om volledige ontspanning en heling van het lichaam. De massage wordt uitgevoerd vanuit het principe van liefdevolle aandacht voor jou. Deze unieke helende massage is afkomstig uit Hawaii.

Bij een Lomi Lomi massage wordt gebruik gemaakt van vloeiende, ritmische bewegingen met mijn handen en onderarmen en veel olie. De bewegingen zijn als zachte golven die over je lichaam rollen. Bij deze massage worden langzame, ontspannende aanrakingen afgewisseld met snellere en diepere aanrakingen.

Tijdens een Lomi Lomi massage lig je volledig naakt op de massagetafel waarbij je uiteraard netjes wordt bedekt met een sarong. Het voordeel hiervan is dat je lichaam op meerdere plekken tegelijkertijd wordt gemasseerd waardoor jij je volledig kunt overgeven aan de massage en nog beter kunt ontspannen.

Hot Stone massage

De Hot Stone massage is een fijne ontspannende massage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme, platte stenen. De warme stenen worden gebruikt om je lichaam te masseren. Daardoor zullen spieren ontspannen en de bloedcirculatie verbeteren.

De warme stenen worden tijdens de massage ook op je lichaam gelegd. Zo kan de warmte van de stenen diep doordringen in het lichaam. Dit heeft een rustgevende werking voor zowel je lichaam als je geest.

Bamboemassage

Bij een bamboemassage wordt gebruik gemaakt van bamboestaven waarmee het hele lichaam wordt gemasseerd. De bamboestaven worden over de huid gerold waardoor spieren en zenuwen worden gestimuleerd. Na een bamboemassage voel je je ontspannen, krachtiger en energieker. Een ander voordeel is dat de doorstroming van bloed door het hele lichaam wordt bevorderd. Een bamboemassage wordt vaak geïntegreerd in een ontspanningsmassage.

Gelaatsmassage

Een gelaatsmassage is een ontspannende, zachte massage waarbij de aandacht uitgaat naar lichaamsgebieden rondom het decolleté, nek, schouders en het gezicht. Door zachte aanrakingen en strijkingen in het gelaat zullen zenuwen kalmeren en wordt het lymfesysteem gestimuleerd. Door een massage van het gelaat en gezicht zal de bloeddoorstroming verbeteren.

Indiase hoofdmassage

De Indiase hoofdmassage vindt zijn oorsprong in India en Nepal en wordt daar al vele eeuwen toegepast. Deze massage biedt veel voordelen bij klachten rondom de nek en schouders. Stress gerelateerde klachten of verschillende vormen van hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn, kunnen afnemen vanwege de diepe en ontspannende effecten van de Indiase hoofdmassage.

Deze massage wordt zowel op de buik als op de rug gegeven. De Indiase hoofdmassage kan een losstaande behandeling zijn of worden opgenomen in een volledige ontspanningsmassage.

Sportmassage

Een sportmassage is bedoeld om het lichaam te laten ontspannen. Anders dan de naam doet vermoeden is deze massage zeker niet alleen bedoeld voor sporters. Tijdens deze krachtige massage wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van diepe en langzamere massagebewegingen en aanrakingen. Bij een sportmassage is er extra aandacht voor de spieren om deze te laten ontspannen.

Oorspronkelijk werden sportmassages vooral ingezet om de prestaties van sporters te verbeteren, spieren sneller te laten herstellen na inspanningen of bij blessures. Toch heeft iedereen, ongeacht of je actief bent of niet, baat bij een sportmassage. Deze massage biedt namelijk veel voordelen voor iedereen die wel eens last heeft van stijve spieren of een slecht postuur. Ook kan de sportmassage worden ingezet om dit soort klachten te voorkomen. De focus ligt op het versoepelen van de spieren en daar kan iedereen profijt van hebben.  

Kindermassage

Ook voor kinderen kan een massage vele voordelen bieden. Een kindermassage bij Ĝuu Masaĝon is een mooie en zachte massage om lichaam en geest weer in balans te krijgen. Op die manier kunnen psychosomatische klachten, zoals hoofd- en buikpijn, verminderen. 

In het bijzonder kunnen kinderen met adhd of autisme erg gebaat zijn bij een kindermassage. Zo helpt een kindermassage kinderen met adhd om meer tot rust te komen en bij autisme heeft het de uitwerking dat kinderen hun lijf beter voelen en daardoor beter in hun vel gaan zitten.

Cupping

Cupping massage is in de laatste jaren sterk toegenomen aan populariteit. Bij een cupping massage maak ik gebruik van cupjes voor een diepere massage van het bindweefsel. Op eventuele pijnpunten kunnen de cups worden geplaatst waardoor een vacuüm ontstaat. Het voordeel hiervan is dat de bloeddoorstroming zal verbeteren.

Hammam

Een hammam behandeling is een reinigingsritueel voor lichaam en geest.

Je lichaam wordt volledig gescrubd en ingesmeerd met olijfzeep. Met het schuim dat ontstaat wordt je gemasseerd.   In mijn praktijk werk ik met warme kompressen. Na een hammam ritueel is de huid ontspannen, schoon en fris.

De hammam kun je los boeken of met een extra warme olie massage en/of kleipakking.

Holistic Pulsing

Tijdens een behandeling breng ik het lichaam via een onafgebroken stroom van wiegende, rollende en pulserende technieken in beweging. De bewegingen stimuleren het zenuwstelsel om te ontspannen. Het uitgangspunt bij deze behandeling is het feit dat mensen voor het grootste gedeeld uit water bestaan. De schommelingen verspreiden zich zo gemakkelijk en diep door het hele lichaam. Zowel spierspanningen als psychische spanningen komen hierdoor los.

Meer informatie?

Vraagt u zich af of de behandeling wat voor u is?